Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

fredag 3 juni 2016

Träff på träff

Vi råkade på Sverre och Ingrid redan i Preveza, innan vi kastade loss för en och en halv månad sedan. De skulle också till Venedig, och hade tillbringat vintern i Lefkas.
De startade före oss och var snälla och mailade och berättade bland annat om den icke-byråkratiska inklareringen i Albanien.
Sedan mötte vi dem som hastigast utanför marinan i Orikum när de åkte vidare mot Montenegro och vi precis anlände. Vi mailade någon mer gång, om tips i Kroatiens vikar. Vi puttrade vidare, på varsitt håll.
I Venedig, efter vår första heldag där, vilka hade precis lagt till: Jo, Sverre och Ingrid! Vilken flax! De hade tagit en lite längre tripp upp mot Slovenien, och ett långt ben mot Venedig, 61 Nm sista dagen.
Det var verkligen roligt att träffa dem igen, och vi hade några "sittningar".
Det råkade sig att vi lämnade Venedig samtidigt och åkte tillbaka till Kroatien, vi delade vik två nätter och tog ett glas och festade loss på en riktig middag sista kvällen. De har lite mer bråttom än vi söderut, besök väntar.
De styrde sedan mot Pula, vi tog en annan, närbelägen hamn, på jakt efter bra marinashopar och service-kit till en pump.
I morse när vi precis styrde ut från hamnen under de regntunga skyarna, vilka puttrade där framför oss? Jo, Sverre och Ingrid! Vi upptäckte det efter en stund, så jag vet inte om de såg oss vinka, eller om de vinkade, och så såg vi att de valde en annan kurs, lite mer utomskärs, och så bleknade de till slut vid horisonten. Men vi kommer säkert att råka på dem någon annanstans.
Man kan knappast tro nåt annat efter de här sammanträffandena.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar