Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

torsdag 23 juni 2016

Dubrovnik!

It was 40 years ago today! Nja, inte idag, men i alla fall sommartid för 40 år sedan var jag i Dubrovnik senast. Inte för att jag kommer ihåg så mycket, kanske jag skrev dagbok? Det kanske är läge att rota fram dagbokslådan i containern nån gång när man är hemma.
Stan är i alla fall obeskrivligt häftig, det är som att gå in i en film, overkligt. Idag promenerade vi runt hela ringmuren. Det tog tid och var ganska spännande, eftersom den är jättehög och jättebrant ner till klippor och vatten på den sidan.
Det sköts och bombades sönder en hel del under kriget på 1990-talet, men det har man renoverat upp, och man ser ingenting av nån förödelse, förutom somliga minnesbilder på olika ställen.
Idag var en ferruktansevärt varm dag. Inatt kom starka vindar från land och svedde oss och havet med 29 grader hela natten. Phu. Inatt ska det bli nästan lika varmt och blåsigt igen. Vi försöker hålla oss i skuggan och går långsamt. Även när det blir trappor. Och i Dubrovnik är det trappor. Men pittoreska och fina trappor med murgröna och bisarrt mycket bougainvilla. En magnolia vid stadsporten till gamla stan blommade och var jättestor. Vackert.
Bilder från iPaden vad det lider.

2 kommentarer: