Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

måndag 27 juni 2016

Inte bara Nordsjön som jäser

Ojoj, vad jag inte lägger ut några bilder, men situationen har varit lite internet-svag. Inte nån elsladd har vi haft till båten i många dagar heller, och vattnet börjar nästan sina. Fast vi har ju en rätt stor tank så det är ingen katastrof än.
Vi har varit tvungna att köra generatorn för att kunna ladda saker, för trots att solfångaren fått mer än vad man kan tänka sig att den tål i solväg så har kylskåp och annat lull-lull tydligen dragit mer än vad våra batterier kan erbjuda. Vi har till och med känt oss förpliktigade att använda toaletten som man tömmer för hand! Jojo, vilka umbäranden.
Men nu försöker vi pressa ur de sista kB ur vår kroatiska sticka och internetar hejdlöst här på den vattniga gränsen mot Montenegro. Det verkar funka oväntat bra och länge. Får väl se när jag publicerar denna text.
Ja, vi är mitt ute på böljan, som idag är väldigt lugn och fin. Igår, när vi tog det lilla stenkast-steget från Dubrovnik till Cavtat tokade sjön sig å det grövsta. Ingen finåkning där inte.
Det måste vara nån slags krock mellan sjö från söder och norr eller strömmar och gamla dyningar. Ingen vind hade vi att skylla på hur som helst. Mer rapporter från Shengjin i Albanien om vi hinner dit i afton.
"Bara" 52 sjömil kvar. Nånstans vid sjusnåret ikväll ska vi förhoppningsvis vara framme. Om inget tillstöter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar