Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

fredag 4 oktober 2019

Clermont-l'Herault - Salou (strax söder om Tarragona)

Lyckades hitta ett postkontor och fick iväg två vykort (!) till Sverige. Så otroligt gammaldags är man. Det var fina vykort från Tintinmuseet. Bör vårdas ömt av mottagarna.
Idag bet vi huvudet av skam och inleddes på betalväg, de idylliska bakvägarnas tid är över. Nu jäddrar ska det blåsas på!
Lätt hittade vi tillbaka till A75 och sen mot Barcelona! Vilken feeling. Idag förändrades också klimatet ordentligt när vi kom så nära Medelhavet, olivträd och de där tallarna är nu överallt igen. För varje mil söderut blev det varmare. Och fuktigare. På riktigt.
I norr, i Danmark där det var kallt ute var det varmt på rummet, men ju längre söderut vi kommit har det blivit varmare ute men kallare på rummen...
Tre filer och ibland fyra gjorde att det gick undan mot Spaniens gräns. De jobbiga långtradarna hade sin fil längst till höger och höll sig mest där. Vägen var jättefin.
I Spanien blev det lite äldre väg och ibland färre filer, och man kan faktiskt se skillnad på arkitektur fast vi inte kommit så överdrivet långt in i landet än. Min franska ordbok blev utdaterad, plötsligt.
Vid Barcelona ville Pelle åka en sväng mot Sabadell och en GP-bana för motocross som morbror Cenneth nött på sin tid och varit framgångsrik på. Tyvärr var det fredag och lunch när vi svängde av autopiste 7 mot Sabadell så vi hamnade i en orörlig trafiksylt. Nytt beslut: Vi skiter i det här och åker vidare. Till slut hittade vi ut därifrån och fortsatte en bit.
Vid Tarragona tog orken slut för föraren, och vi såg att vi hade lite lagom med mil kvar imorgon då vi ska ta en paus i körandet hos Janne och Agneta i Torrevieja så vi bookade in oss på nåt ställe som heter Salou. Såg ut som en riktig turistfälla.
Och det var det! Palmer en masse och tyskar, fransmän och engelsmän, för att inte tala om ryssar, vart man sig vänder. Vårt rum fanns i en stor betongkloss med balkongen i skugga. Skönt. För här är det faktiskt varmt!
På väg mot lite kvällsmat bland alla semesterklädda känner man sig som en katt bland hermelinerna, fast rätt nöjd ändå. Kalle Berglund till final på 1500! Och den indiska räk-biryanin var god. Men inte alls som på Taste of Bangla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar