Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

onsdag 2 oktober 2019

Bussy-le-Chateau - Moulins

Stiligt par på Tintinmuseet...
Stilla morgon, köpte två flaskor bubbel av värdinnan, men dissade provsmakning och ”tocke”. 
Att bo på jordbruk heter ”gites” på franska, och vårt gite hette Aux Portes des Tumulis. 
Solen lyste, och det var torrt hela vägen idag! Det var ett tag sedan. Riktigt varmt blev det, kanske känns det att vi närmar oss sydligare breddgrader.
Nu förberedde vi oss noga med iPaden, lade en rutt med cykel (?) så vi skulle slippa motorvägarna. Kollade också parallellt med papperskartan så det blev rätt, alla orter och vägnumren som är en djungel, minst sagt.
Och det fungerade jättefint, iPaden hade vi inkopplad i bilens usb-uttag så vi såg var vi var hela tiden och kunde finslipa rutten allt eftersom. Tog bara småvägar nästan, några sträckor med motorvägsliknande filer, men mest 80-vägar. I byarna blir det 50, så det var knappt vi fick upp farten innan en ny by dök upp…
Och jäklarns vilken massa jordbruksmark det finns! Obegripligt och ändlösa åkrar med mest betor, tror jag. Solrosor, potatis osv. En fasan stod och försökte låtsas om att vi blåste förbi. 
Vi åt ”lunch” på en ”bar”, två halvbrända Croque Monsieur och två stora kaffe med mjölk. Men det var ett "intressant" ställe. Golvet var inte tvättat på länge och jag fick torka av bord och stolar på gården själv med en handduk som langades ut genom fönstret. Gubben var nog inte van att servera heller. Servetterna kom från toalettens handduksrulle. Voilà!
Kände oss lite sega, så vi tog in på ”Jardin Secret” i Moulins, en jäkligt dyr b&b, men det låg ju i stan så vi kunde få oss nåt att äta. Och John och Sophie var trevliga och bjöd på vin och en pratstund. 
John var amerikan men hade bott 30 år i Frankrike och jobbade med blyinfattat glas! Sophie hade också börjat med glas, fast i annan form, och dottern utbildade sig till glasblåsare. Jojo! De hade investerat i ett kapell (liten kyrka) där de nu jobbade med sitt glas. Det finns folk! De hade förälskat sig i Moulins och flyttat dit från Paris.
Middagen var bra och fransk ett stenkast från Secret garden, inte svindyr, faktiskt. Det är dyrt med mat på restaurang här, eller så har vi bara hamnat på fel ställen.
Moulins verkar vara ett riktigt mysigt ställe, med mycket kulturella aktiviteter och museer, enligt Sophie. Vi tog en liten promenad, och det var verkligen fint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar