Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

tisdag 29 oktober 2019

Archidona - Gibraltar

Nu var det jättelänge sedan jag hade ro att sitta ner och berätta om våra öden och äventyr, men idag blir det av.
I  Archidona, på Hacienda Mendoza, ringde jag till Fia, eftersom jag såg på FB att hon var i Marbella, och ett sånt tillfälle får man ju inte tappa. Vi skulle ju åka igenom Marbella på vägen till Gibraltar var det tänkt, och Gibraltar låg ju inte jättelångt bort.
Efter att vi bestämt träff tog vi ut kompassriktningen till en restaurang i Marbella och följde GPS:en slaviskt, fast fler än en gång höll vi på att tvärstanna och kolla om vi verkligen var på väg till rätt ställe. (Vi passerade Malaga också, och konstaterade på den fyrfiliga vägen att det nog brukade vara mer trafik än denna lördagsförmiddag. Vi var nästan ensamma på vägen...)
Det visade sig att Marbella är en hiskeligt lång ort, och när vi hittat en parkeringsplats nära restaurangen La Campana så kom Fia promenerandes där bland de trevliga husen i sluttningen! Fantastiskt! Vi satte oss på ett trevligt "hål-i-väggen"-ställe och åt lite potatistortilla och drack kaffe och öl några timmar och uppdaterade oss. Det fanns en del att gå igenom...
Jättetrevligt var det i alla fall, så vi glömde fotografera. Typiskt.

Och iväg igen. Henrik på båten "Imagine" som låg i Gibraltar vid kaj hade sagt att marinan hette Alcadiesa, så det knappade vi in på gps:en och dönade vidare utefter kusten. Henrik och båten inväntade Pia, uppsalabördig, som varit hem i ärenden i Gibraltar, och som tur var skulle vi kunna hälsa på så här i farten innan vi skulle till färjan i Cadiz. Ibland stämmer det!
Henrik i väntans tider på flygplatsen. Pia kom till slut.

Klippan i disigt väder från Imagines däck.
Gps:en visade att vi skulle svänga av innan Gibraltar, och eftersom vi inte är helt insatta i marinautbudet på orten följde vi vägvisaren. Tyvärr hamnade vi vid en lite vild sträcka utefter kusten utan en tillstymmelse till båt eller marina. Men Alcadiesa hette det...
Lyckades få kontakt med Henrik genom nån app, och styrde in mot Gibraltar, men vi skulle svänga av till marinan precis innan vi kom över till brittiska sidan. OK.
Vi körde fel en gång, men det finns ju rondeller även här, så vi "tog om" och då kom vi rätt, in i en rymlig marina med eoner av plats för lilla röda kärran, vi hittade till och med rätt brygga direkt. Phu.
Henrik dök upp och så blev det mat på den närmaste restaurangen där alla spanska familjer gjorde sitt bästa för att gasta högre än grannen. Men trevligt var det.
Henrik hade bäddat och gjort i ordning akterkojerna åt oss, och vi festade loss på lite öl och annat från Flensburgs-besöket.
Somnade ovaggade.
Mötte Pia på flygplatsen - en kvarts promenad bort - och hon var rätt trött efter att ha väntat in flighten på flygplats över natten i London. Printade ut åtta A8 på kontoret i marinan som vi behövde till färjan dagen efter. Åt paella och tonfisk på lite snofsigare restaurang utanför marinan. Rosévin passade bra till, tyckte Pia och jag.
Kul att titta på de ankrade båtarna utanför marinan också. Skönt att slippa dyningar, tänkte vi och kollade vädret för de närmaste dagarna. Det såg lugnt ut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar