Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

måndag 4 juli 2016

Kompisar från förr!

Ja, som man berättar och har sig och rekommenderar och grejar, och vad händer? Två av de båtar som vi rekommenderade att gå till Porto Palermo efter Orikum blev utsjasade av polisen!
Vi kom dit dagen efter (efter att ha blivit förföljda, kändes det som, av en fiskebåt ända från Orikum, nästan) och lade till mot den helt tomma bryggan. En charterbåt med polsk besättning kom några timmar senare.
Vi gick upp till restaurangen och åt, den var jättestor och fin, och frågade efter lilla gubben som äger stället och bor där. Jo, han var i fortet och guidade hela dagen. Men efter ett telefonsamtal kom han knatandes. Tyvärr pratade han bara albanska och italienska, ju, men han kom ihåg oss och Milou och han förklarade att våra bekanta hade blivit utkörda dagen innan. Mystiskt. Trots att Pelle sov dåligt under natten kom ingen polis och körde bort oss. Phu.
Nu är vi tillbaka i Grekland, i Korfu stad, i den lilla marinan vid det gamla fortet som stupar ner i vattnet. Det är riktigt häftigt att kunna ligga här. När man ska iland får man gå igenom fortet och ut över vindbryggan till stans blankslitna gatstenar. Det är dödshett. Precis som förra året när vi var här.
Det är verkligen trevligt här, vi hittar ganska bra nu, och Pelle har fått en ny silverkedja att säkra sin hörapparat i, jag har fått en ny och extremt tantig baddräkt, och så har Pelles iPhone fått ett nytt batteri. Det kostade 35 euro och tog en halvtimme. Himla bra service! Och att vi hittade stället!?
Sedan  har vi handlat mat, vin, vatten, öl, soppåsar, mer toa- och hushållspapper och kånkat allt ner till båten. Det är inte så praktiskt att bo så här bortanför fortets väggar...
Igår blev en totalsocial överraskningsdag. Eftersom allt är stängt här i Grekland på söndagar, även i turistfällor som Corfu town blev det att vi letade på en busshållplats och lyckades krångla oss in i Gouvia marina en bit norrut.
Där träffade vi på det trevliga italienska paret Carlo och Ada från Padova som vi mötte och slog följe med från Shengjin. Sedan letade vi också på Mats och Lisbeth Nilsson på Starlight som vi lärde känna under vår andra vinter i Turkiet, i Finike. Helkul! Gouvia var fint, men det är dyrt!
Sedan på kvällen när vi satt och studerade lamporna i restaurangen på andra sidan marinan knackade det på båten och där stod Paul och Gaby och Linda! De träffade vi ju först i Licata, men umgicks mera med i Monastir i Tunisien. Vi var till och med hundvakt till Linda en period. Helkul! De låg för ankar utanför den andra lilla marinan här i Korfu stad med några gäster.
Ja, ibland förstår man att vi varit runt några år och lärt känna lite folk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar