Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

söndag 24 juli 2016

Svaj-rekord?

Vi ligger kvar i viken med ankaret nere. Det börjar närma sig rekord. Det börjar  närma sig värmerekord också, idag stod det att det kunde bli 38 grader varmt här. Då vill man helst ligga guppande en bit från land.
Vårt braiga ankare som håller oss på plats
trots starka eftermiddagsvindar.
Maten räcker i alla fall till imorgon, men då måste vi nog in till Nidri eller Vliho och proviantera. Har bakat två gånger, så bröd till frukost har vi haft, och så har vi käkat middag två trevliga kvällar med "This is it" i den lilla tavernan som finns i ena hörnet av viken. Gott, och så spar man ju på den egna maten...
Botten på båten är skrapad, i alla fall vattenlinjen (jag), och propeller och bogpropeller och anoder tack vare "This is it"s fiffiga skeppare med välsignad minitub som kom över och bubblade bubblor runt båten. Idag ska jag skrapa vidare på skrovet med spackelspade på en pinne. Kontaktlinser och cyklop på. Det är ganska skönt att ligga i ett tag, men här och var är det isande kallt, särskilt utan baddräkt.
Viken heter, tror vi, Porto Varco, öster om "potatislandsviken" nära Nidri på Lefkas. Många som ligger här åker iväg och kommer tillbaka. De provianterar antagligen. Somliga står inte ut med att ha kläder på sig, har vi märkt. Men bara några.
En del har hundar, och det simmas mellan strand och båt några gånger per dag, om man inte tar gummibåten och vinglar runt på strandens löst liggande klapperstenar mellan hundpruttarna. Sånt får man ta dagar som dessa. Vädret verkar ha hakat upp sig på svaga växlande vindar och sol. Ännu en vecka blir det likadant om man får tro vår mest använda vädersajt. Tänka sig vilken semester!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar