Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

torsdag 14 juli 2016

I Preveza hittar vi allt

Vi är tillbaka i Preveza där vi tillbringade vintern. Skönt.
Reservdelar låg och väntade på oss på marinakontoret, och de är installerade och hissade, så vi kan använda vår septiktank igen och visa på vederbörligt sätt att vi är medlemmar i Svenska Kryssarklubben.
Så  har vi också träffat fler gamla goda kamrater, letat på nya fräscha batterier som ska levereras snartnog, kollat upp läget på internet-abonnemangs-fronten, klippt oss, handlat på Lidl och ätit smaskensgott på den svensk-grekiska krogen som nu slagit upp dörrarna något kvarter bredvid gågatan med alla små butiker. De hade "oxfilé" på menyn. Och Västkustsallad! Kul! Det är inte varje dag  man får prata svenska med kocken och köksmästaren.
Ikväll blir det däremot turkisk-grekisk mat. "Turken" ska få besök. Det ska bli gott, det är en av våra favoriter här i stan, fast den ligger precis utanför, bakom det lilla varvet Margarona.
Annars svettas vi floder, försöker att gå upp när det ännu är svalt, och har koppel på Milou som verkar ha fått lyckoattack över att återse de tre hanhundarna här i marinan och inget alls emot att bli påhoppad, verkar det som.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar