Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

torsdag 28 juli 2016

Badabadabada

Nu ligger vi med "lina i land" som det heter, i den svenskaste av svenska vikar i Joniska havet, även kallad Midsommarviken. Vad den heter egentligen kommer jag inte ihåg utan koll i Heikells Pilot: Abelike, den västra "armen". Och här råkar vi på ett bekant par: Ronja of Swedens besättning. Förra året var de så generösa och lät mig plocka på mig JÄTTEMÅNGA av deras böcker, eftersom båten skulle säljas, men i år är de tillbaka. Samma båt. Det är svårt att ändra gamla vanor, och de har varit i trakterna i elva säsonger. Väldigt kul att ses igen!
Sedan sist har vi varit in i Vliho-viken och provianterat och fyllt vatten och ätit på Vliho Yacht Club och träffat en av damerna i FB-gruppen "Women who sail the med". Jane hette hon, på båten Banjo. Jättetrevlig dam! Dessutom lockade vi iväg Marina från Preveza och hennes båt till Vliho och en portion fish'n'chips. Gottis!
Men nu är det varmt och gött och badabadabada med Milou som gäller. Får se vart vi tar vägen härnäst. Tre sjömil och dagen ska vi göra för att hinna till Kalamata till 1 oktober. Får se om vi hinner...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar