Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

söndag 10 juli 2016

Platarias för en spottstyver

Om man från båten tittar åt höger, ut mot Korfu.
Som man ligger och gonar sig för ankar i Petriti börjar det plötsligt komma vågor från norr, rätt in där vi ligger, skumpa, skumpa. Vinden vrider också, och det blir en blåsig afton, fast vi sitter mest i restaurangen i land med våra gamla polare Gaby och Paul på Bella Nova. En maskin fick vi tvättad under dagen, toppen! Vi spar de stora prylarna till Preveza där vi får allt vikt och torkat också.
Men så ville vi inte riskera flera skumpiga nätter efter en blick på väderkartorna, och gick in mot fastlandet, 13 sjömil (lagom långt) till Platarias, som vi fått oss rekommenderat av Mats och Lisbeth på Starlight. Och där fick vi sista platsen!
Till vänster, in mot byn och stranden. Det är många som fiskar.
Vårt gamla talesätt (efter Lennart och Ulla) "Det ser fullt ut", när man närmar sig en hamn och tittar på den genom kikaren, var helt befogat för en gångs skull. Men tur ska man ju ha, då!
Så nu ligger vi här och stortrivs, 10 euro skulle de ha för vatten och EL, men annars är det gratis! Det känns nästan overkligt efter en försäsong i Albanien, Montenegro, Kroatien och Venedig. 
Vi förstår verkligen varför lilla Platarias verkar vara en italiensk provins. Nära till färjorna i Igoumenitsa och ett högst överkomligt pris. Alla våra grannar är italienare, och det språkas på italienska en hel del på den breda bilfyllda bryggan.
Många verkar ha sommarhus här också.
"Stadskajen" vid byn.
Vi kollar EM på TV på ouzerian, ikväll är det ju till och med final, och så har vi tittat på speedway-GP per internet, där den lille dalmasen Lindbäck tog hem vinsten i Cardiff! Grattis!
Suset från cikadorna är ständigt, och på eftermiddagarna är värmen jobbig, men i åtta-niotiden är det rätt skönt igen.
 Nej, nu ska lilla nyklippta Milou få sig en överhalning med anti-krypmedel igen. När det är så här varmt ute verkar de frodas, de små parasiterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar