Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

söndag 29 september 2019

Ladbergen - Weeze

Sovmorgon och långsamt mot Münster och våra bekanta från båtturen för åtta år sedan. Vi bjöd in oss själva, och de bjöd på brunch. Mycket babbel och trevligt i deras hus i slutet av en återvändsgränd vid skogen. Jättefint, trädgård runt huset och fräscht så det räckte.
Bjöds på "pizzasoppa", med köttfärs och majs och lök, förutom sedvanligt bröd och ostar och kallskuret. De hade till och med ett par osthyvlar av norsk modell efter en norge-resa för några år sedan...
Jag, Pelle, Andrea och Kai. I Münsters gröna omgivningar.
Regnet tilltog under vår brunch, och vräkte ned senare under stora delar av vår resa västerut, mot Louvain-la-Neuve i Belgien där Tintin-museet ligger.
Vi programmerade om gps-en så vi bara behöver åka på icke-motorvägar, så vi fick oss till livs rikligt med lantliga idyller och kullerstensorter. Oftast var hastigheten ändå 100 km/h, så ville man så kunde man dra på.
I 6-tiden började vi kolla runt på boenden, och i en restaurang hittade vi flera adresser inne i samhället. Vi stötte på en hotell-automat igen, i porten till ett äldre hus mitt i stan Weeze, men vi gick in i puben Alt Weeze där det satt en trevlig dam som visade oss två oerhört branta trappor upp till rum 1. Vi tog det. Stort, free wifi och soffa och två matbord. Visar de lite friidrott på TVn också så är vi helt i mål för dagen. Mat i puben, vid behov.

1 kommentar:

  1. Låter härligt! Kör försiktigt och smaklig måltid. 🥰

    SvaraRadera