Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

fredag 27 september 2019

Frederikshavn - Tarp (strax söder om tyska gränsen)

Friidrotts-VM!
Hejdlösa skyfall utanför frukostbordet... Massa fin frukost, vi befann oss plötsligt mitt i en av de föreningsnotiser jag lagt in i Enköpingsposten senaste året - bussresa med övernattning med någon av PRO Enköpings sektioner. "Riklig frukost", "tack till arrangören". Proppfullt med norska 70-plussare, helt enkelt. Det är bara att se framtiden i vitögat.
Utefter vägen genom hela jäddrans Danmark såg vi enstaka höstfärger bland träden, vilt snurrande vindkraftverk, majs så långt ögat nådde, granplanteringar och kossor. Någon enstaka gris såg vi också, och Pelles kommentar var "Det klagas på att grisarna har så dåligt i Danmark, när de bor så fint!" Det VAR ett fint hus.
Lokalt öl! Gott.
Vädret var lynnigt, slagregn och solsken, ungefär. Vi åkte mest småvägar, i 80. Mot Flensburg där vi skulle handla oslagbart billig alkohol. Vi hittade dit, Gud hjälpe, och fyllde bilen till hälften... Eventuella tjyvar kommer att jubla...
Sedan hittade vi en mindre väg och bedömde att vi kört klart, hittade ett hotellrum i Tarp, käkade jätteportioner i restaurangen och försökte prata svensk-danska med det danska paret bredvid.
Såg lite friidrotts-VM på tyska tv:n. Kul. Har bokat in brunch med Andrea och Kai på söndag i Münster. Roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar