Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

söndag 7 augusti 2016

Kioni på Itaka

Vi hade turen — eller förutseendet — att komma hit i rätt god tid. Strax efter tolv. Många båtar kastade loss även efter tolvslaget, men vi kilade in oss i en rätt stor glugg nära piren. Båda grannarna fick flytta sina gummibåtar, stackrarna, men det gick nog rätt bra tror jag.
Sedan blev det cirkus när platserna mot kajen tog slut och de båtar som ville stanna fick lägga sig med linor i land på andra sidan viken. Det är rätt djupt och klipporna är branta. Planering krävs, alltså. Men det funkade inte alltid även om man hade gummibåt med motor på och allt. Vi såg några ”fina” incidenter där den backande båten lyckades hamna på läsidan om sin granne… Jättelånga linor tar jättelång tid att veva upp  med vinsch. Har man motor på båten kanske man ska använda den. Ja, man blir världsmästare när man sitter och tittar. Men vad ska man göra, då?

Äta pizza och kolla på herrarnas OS-linjelopp, kanske? Ja. Gå en promenad och köpa frimärken så maken kan posta sitt vykort till företaget Tilley hats eftersom han hittat en i rätt storlek. (Därav Indiana Jones-utseendet.) Ta en cola zero i skuggan av en medelhavstall. Bada med lille vovven. Läsa ut den rätt dåliga men spännande 597-sidiga pocketboken. Irra runt mörklagd by i bara 29-gradig kvällsvärme. Mmm. Just det ja.

1 kommentar: