Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

fredag 1 juli 2011

Första dagen i hamn

Nu har vi ju stressat oss söderöver, men idag så blev det en dag i hamn - med shopping, tvätt och allmänt fixande. Oskarshamn verkade dessutom vara en utmärkt stad för allt sånt, så varför inte stanna?
Vi fick plats allra längst in i den centralaste marinan, för ynka 130 kr/dygn, inklusive tvättmaskin och el. Helt perfekt, ett stenkast till alla upptänkliga faciliteter.
Oskarshamn verkar proppfullt med restauranger och ölställen och fik. En och annan bokhandel, apotek, optiker, och ett Domus mitt i gallerian också. Gamla pampiga fasader blandas med knappt envånings träkåkar på trekvarten och rent outhärdliga betongklumpar av olika tidsåldrar. Fascinerande.
Döderhultarmuseet fanns också, vi fick två gratisbiljetter av hamnvärden Emil, och det hade varit väl värt de 50 kronorna att gå in hur som helst. Vilken konstnär!
Tjöpte mig ett par solglasögon att trä utanpå mina egna, de funkade fint. Sen har vi tvättat två maskiner och försökt torka dem i den usla kondensator-torktumlaren som fanns. Nu har vi halva båten fylld av fuktig tvätt och avfuktarapparaten får göra skäl för namnet. Den funkar faktiskt otroligt bra.
Har träffat en massa trevliga människor idag, man blir ståendes språkandes långa stunder, det är upplivande.
Upptäckte också att vi inte behöver så värst många mer papperssjökort ner till Swinouscjie, vi har nämligen allt i den gamla Garminen (plottern). Hurra! Bokhandeln här i Oskarshamn hade bara svindyra Båtsportkort, och båtaffären hade inga digitala till vår nya plotter. Men vi behövde inga alls! Vilken tur vi hade!

1 kommentar:

  1. Hej, jag heter Björn och bor i USA, jag följer er på resan, lycka till.

    SvaraRadera