Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

söndag 25 mars 2012

Det närmar sig avgång

Vilken öouwerheaurrrd tid sedan jag skrev sist! Men, man ska inte bajsa ord om man inte har nåt att dela med sig av, eller hur?
I och för sig så kan man ju berätta allt, att Wilma hälsat på, och att Johanna och Frida hälsat på, och att det var ganska kallt när Wilma var här, men etter kallare när J & F var här... Roligt var det i alla fall med besök. Och hamam blev det till slut. Varmt och gosigt och en skön upplevelse.
Nu är läget sålunda: Om någon dryg vecka kommer vi allvarligt att göra ett försök att kasta loss från Ataköy marina. Vädret har blivit kalasfint och varmt och om inget oförutsett händer så blir det tack och adjö alldeles i början av april.
Imorgon ska vi åka buss till grekiska gränsen och få ett par färska stämplar i passen så vi utan problem kan uppehålla oss ytterligare månader i Turkland. Sedan ska man kunna, efter uppgifter på turkiska ambassadens hemsida, kunna få ett Touristic residence permit om sex månader, så altogether, som tysken säger, så ska man kunna vistas i T-land nio månader utan problemas. Vi får se vad som är på riktigt. Många säger olika saker. Vad som är helt klart är att vi kommer att tillbringa tid i Grekland också, och när och hur detta blir vet vi inte riktigt. Kanske blir det en sammanhängande period eller så ö-hoppar vi mellan T och G hela sommaren. Transitloggen som vi betalat fruktansvärt dyra pengar för går ut 7 oktober, så vi vill ju gärna utnyttja den till max.
Vi har också gästat ett trevligt par på andra sidan Marmarissjön: Larsinge och Ingrid Emanuelson i Embla. De har haft det kallt i Yalova, kommer att åka vidare efter 22 april, vi hoppas att vi ses igen. Yalova verkade trevligt, ca 100 000 invånare, marknad med grönsaker och allt tänkbart, och en kustlinje under renovering. Marinan var superny, duschar och sånt hyperfräscha och rejält med utrymme utefter kajerna. Emanuelsons var de enda övervintrarna där. Ungefär som vi här, då. En riktigt trevlig dag blev det i alla fall, och vi fick åka jättefärja över Marmarissjönö förbi Prinsöarna som såg rätt övergivna ut.
Båten håller på att vakna ur sin grådaskiga avgassömn... regnet här gör allt vitt mörkgrått, grannbåten tipsade om ett slags supersvampar producerade av 3M, och så här vit har överbyggnaden aldrig varit. Vi ska gnussa upp den med lite wax också, endera dagen. Jag har sytt klart - nästan - ett kapell till mesanseglet. Det ska till lite öljetter och krokar bara, ett litet ångestprojekt som alla andra. Vi måste ju få upp det, annars lär vi aldrig använda det...
Idag lyssnade vi på Dokumentärradio på webben - tips! Det handlade om mordet på Caroline Stenvall, radiodokumentärer är suveräna, lyssna!
Allt för denna gång! Tätare uppdateringar på unt.se/bloggosfären:
http://www.unt.se/blogg/blogg.aspx?blogg=1624883

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar