Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

söndag 19 juni 2011

Regn och söndag

Regn. Dator på. Fyrisån.
Änderna kvackar förbi regniga rutor och det är söndag. Det började lite trevande, regnet, men nu är det ingen tvekan längre. Suck. Skulle ju ut och cykla runt på stan och greja. Får inrikta mig på inomhussysslor.
Mindre än en vecka kvar till avgång. Nedräkningen som har varit - ett år kvar, "sista hösten", "sista julen" "sista nyår" har ersatts av "en månad kvar", "en vecka kvar". Osannolikt att det strax är dags, men så är det!
Allt fler luckor i planeringen har fyllts, nu är det (för mig) obegripliga arbetet med att installera nytt navigationssystem i full gång. VHF:en och GPS:en och AIS:en ska liksom sitta ihop och fungera SKITBRA. Men många sladdar blir det, och de ska dras bakom alla paneler och ut i hål och anslutas till nåt som ser förtroendefullt ut. Men knappar på. Men GPS:en är en pekskärm nuförtiden. Osannolikt. Men mycket lättare att hantera. Mer som en mac än en pc, liksom.

Igår hälsade vi på Steven och Carina, heltrevligt och supergott med grillade fisk/grönsaksspett och vitlökssparris. Mums! Och Marie och Martin fick jag också hälsa på som hastigast - bra timing.

Igår handlade vi också en finfin våtdräkt till mig! Och dykattiraljer! Bild kommer senare, kanske, om jag törs. Dräkten var rätt tajt, om man säger.

Nu bollnäsfil till lunch! Arrividerci!

1 kommentar:

  1. Hej hej, läste just i Unt om er resa, vi har ju flyttat kontoret så jag hinner inte förbi och hälsa er lycka till med er resa så jag gör de här.

    Och jag har inte hunnit läsa så mycket men såg nåt om dyk-prylar... :))

    Stort lycka till !!

    MVH Helena Wik ( Dyk & Resespecialisten )
    helenawik@telia.com

    SvaraRadera