Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

söndag 11 september 2016

Pilos, eller Pylos, eller Navarino

Nu har vi släppt sargen i Kiparissia och tagit ett myrsteg till Pilos, stan som ligger i den stora lagunen Navarinho, eller Navarino eller nåt sånt. Stan är väldigt pittoresk med tvära sidor ner mot vattnet och ett stort torg med en massa kaffeserveringar under stora plataner. Med utsikt mot den gamla hamnen och vattnet.
Till och med affärerna är öppna en söndag som den här, så det är ganska turistigt. Vi var hit en snabbis i januari och bodde på det fina, fina Tinas house nästan längst upp i backen när man åker ner mot ”centrum”. Utsikten var top notch.
"Marinan" närmast och stadspiren och torget där
till vänster. 
Vi ligger innanför piren runt ”marinan” för inga pengar alls. Men som vanligt: man betalar inget, och man får inget. Vatten finns i ett par kranar in mot land, får se om vi behöver fylla på, i Kiparissia fyllde vi fullt där vi låg.
Här har det stått väldiga sjöslag, ska kolla upp historiken, men fortifikationen vid infarten till lagunen (som är flera sjömil lång) var redig. Inget slarv där. Mitt i alltihopa stod en kyrka. Den kanske är ny, eller så var den verksam även under den gamla, dåliga krigiska tiden.

Igår när vi kom hit var det jolletävling i vattnet i centrum. Optimistjollar och en och annan laser kryssade fram och tillbaka inför start. Sedan såg vi småttingarna vicka in sina båtar i hamnen. Kul!

Det ruskiga slaget i bukten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar