Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

fredag 15 oktober 2010

På rätt plats i Fyrisån

Nu ligger vi på helt rätt ställe i Fyrisån, med el och allt installerat. Värmen är på, och avfuktare. Höstlöven faller tätt över båten som knappt syns nedanför den höga kajen. Lite darrigt är det att klättra upp och ner.
Pelle har lagt ner flera dagar på att lossa den läckande dieseltanken och få upp den ur båten. En heroisk insats som krävde några övernattningar. Nu har företaget som ska göra en ny rostfri tank fått den gamla och vi väntar på ett kostnadsförslag för två nya tankar.

Boendemiljön i båten är därför inte optimal. Halva golvet är öppet, bord flyttade och ett antal batterier står på golvet i köket och sovrummet... Nästa tank ska plockas bort när vi väl installerat oss i Uppsala med bohag och allt. Det blir mest praktiskt så. Endera dagen får vi tillträde till den lilla lägisen på Vindhemsgatan, det ska bli jättekul!
Så nu börjar det röra på sig på riktigt, huset ska röjas ur, allt ska in i en container som vi hyr, grejer ska in i lägenheten och så ska man ju jobba också...
Men allt känns bara roligt, jag sorterar, slänger och spar om vartannat hela dagarna. Funderar bara på om containern ska räcka till. Några möbler ska vi ju behålla. Och en och annan kartong. Ujujuj.
Är det nån som är sugen på ett stålrörsunderrede för säng, "ulla", från 1977? För en 120 bred resårsäng. Kanske kan  man skänka bort den på blocket?
Har hittat en fin hemsida om s/y johannas resa på kanalerna, Donau och just nu Medelhavet, det verkar inte omöjligt, om man säger...

1 kommentar:

  1. Hejhej
    Jag har medlidande med er efter den gångna månadens händelser, men snart bor ni i stan och kan ägna er helhjärtat åt båt och planering!
    Så säg åt karln att tänka positivt konstant!

    SvaraRadera