Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

tisdag 31 maj 2011

Båtflyktingar!

Just idag är det sista rycket vad gäller lägenheten där vi har trivts och bott sedan i början av november. Städa damm, bära grejor. Obegripligt många grejor. Vi skulle ju inte HA några grejor?
Containern börjar mer och mer se ut som ett lass skrot, trots att vi sålt av både trädgårdsmöbler och annat värdefullt. Fatet med diesel är tömt och överlåtet till någon behövande osv.
Båten har knökats full med allt, obegripligt hur vi ska få plats! En halv garderob med mina kläder ska också trängas in... Hur ska det GÅ?
Igår lyckades vi med konststycket att hissa genuan och rulla upp den på furlexen, det var inget svårt alls. Får väl se om "tygen håller" när vi ska ut och segla sen, bara.
Datorn kommer att vara det sista vi kopplar ur innan flytten, så förhoppningsvis hittar vi nån internetlösning på båten inom kort för vidare rapporter om eskapader.
Kan annars tipsa om Fyrisån södra, bortanför vår båt, underbart trevligt och grönt område med både picnic-bord och bryggor och båtar. Soligt till sent på kvällen. Vi testade igår, med äkta picnic-korg och en petflaska med rödtjut...
Mike, vår granne, kom förbi med sin best till låne-hund, Bamse, men Milou tog raskt ned honom på den valp-nivå han är, trots att han väger en 60–70 kilo (mastiff-mördarhunds-blandning). Mike tyckte det var kul när hon rejsade mot Bamse, hoppade och högg i luften mot honom. –Den där lilla! Bamse är mer väluppfostrad och lyder åtminstone Mikes kommando om att komma och sätta sig. Då kan Milou slappna av.
Nu är det mat! Snart låser vi! Hejdå lägis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar