Ankar.

Ankar.
Algarvekusten i Portugal och Lagos gör ingen besviken, fast det är off-season.

måndag 24 januari 2011

Myrsteg mot målet

Äntligen verkar de f-rb...de dieseltankarna kunna skruvas på plats, efter flera justeringar av svetsfirman, fästen på fel ställen och en massa konstigheter. Styrbords tank sitter fast, babords tank snart också. Gosiga gummimattor har köpts in och isolerar på baksidan, nya slangar och andra detaljer fräschar upp innandömet. Skit-tanken (septik-tanken) har fått ett större lufthål och ska också in.

Vädret har varit avsevärt mildare under januari, skönt, vi fick göra en utryckning när avkännaren skickade ett sms en lördagkväll om att batteriet inte laddade... Hmm? Det visade sig att båten inte fick någon el, eluttaget på land fungerade inte längre, så vår fina juldekoration i masten var släckt. Dessutom var grannen tydligen bortrest, han har ju koll annars att riggen lyser... Tur man har en larm-grej inmonterad. Tack Biltema, men inte var det gratis...

Annars har vi upptäckt Cattens hemsida på det famösa Internätet: www.catten.se. Där kan man läsa om vår båts äventyr fram och tillbaka till Spanien. Stora vågor finns det, må jag säga. Och många sekundmeter blir det. Jag hoppas och tror att våra äventyr ska bli lite mindre dramatiska. Det blir definitivt inget Biscaya får min del i alla fall.

Pelle har tråcklat klart på älgskinnet på ratten, så nu är det min uppgift att sy ett överdrag till grannlåten. Hittade inte det överblivna kapelltyget i containern, så det får shoppas några kvadrat till. Men det går åt, jag ska sy ett kapell till mesanseglet också.

Mer saker att skaffa: en spirbom, en strumpa att hissa/ta ned gennakern i, nåt smart diskställ, nya mattor inne (de gamla smular ner) och tusen andra grejor. Katalogerna från Seasea och Erlandssons brygga och Hjertmans är sönderlästa.

Har skickat efter kanal-farar-boken också. Man måste ju ha kanalintyg för att få åka där, och medföra en engelsk bok där allt står hur man gör och vad signaler och märken betyder i kanalerna. En examinator finns i Uppsala, och vi ska boka tid.

I morgon ska vi testa dykning med tuber i bassäng, och i övermorgon blir det träff med avseglargruppen igen, ny ledare, och nu är ämnet navigation/myndigheter och blanketter. Innan träffen ska vi titta in på Nautiska magasinet i Gamla stan och lokalisera Tovås bok om kanalfärder. Minst lika bra som den obligatoriska engelska boken, tyckte vår examinator, så då får vi väl skaffa den då!
Kanske finns några andra spännande pilot-böcker, kanske över turkiska/grekiska övärlden. Det börjar spritta lite i resnerven, men så kommer man ihåg allt som ska installeras och fixas innan det är avresa och så är man nere på jorden igen...

Lägger till några nya hemsidesadresser till andra Donau/Medelhavsresenärer i spalten till höger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar